Meer weten?
Energie in Zicht
Energie in Zicht
Directeur Kuijpers Ecopartners
Mascha van den Heuvel
[javascript protected email address]
Linkedin

Energie in Zicht

Inzicht in uw energieverbruik met een energiemanagementsysteem (EMS)

Ruim 1.000 bedrijven uit 40 sectoren werken aan energiebesparing en CO2-reductie voor 2030. Wellicht wordt ook van uw organisatie verwacht om – naast de verplichte EED Energie-audit – aan de slag te gaan met energiemanagement. Kuijpers helpt u daar graag bij. Met Energie in Zicht heeft u 24/7 inzicht in de condities van uw klimaatinstallatie. Dit helpt u fors te besparen op energie én op kosten.

Optimaal instellen

Als er na oplevering onvoldoende aandacht is voor uw installaties, leidt dat tot degradatie van prestaties. Zo blijkt uit onderzoek van Energieonderzoek Centrum Nederland dat ongeveer 70 procent van de klimaatinstallaties niet optimaal is ingesteld. Met energiemanagementsysteem Energie in Zicht kunt u direct zien of dat ook voor uw installaties geldt en waar mogelijke besparing te behalen valt.

Concrete aanpassingen

Een onderdeel van Energie in Zicht is het Energieregistratie- en Bewaking Systeem (EBS). Met slimme meters controleren we eerst voor u of de installaties functioneren volgens de ontwerpuitgangspunten en of er verbeteringen mogelijk zijn. Aan de hand daarvan kunnen we uw klimaatinstallatie preciezer instellen en concrete aanpassingen doorvoeren die leiden tot energie- én kostenbesparingen.

Energiebesparing in beeld

Indien gewenst zetten we de (moeilijk toegankelijke) data uit uw gebouwbeheersysteem om in bruikbare informatie. Zo kunt u bijvoorbeeld via narrowcasting (het delen van informatie via beeldschermen) aan bezoekers en gebruikers van uw gebouw laten zien wat de duurzame prestaties van uw klimaatinstallaties betekenen voor uw organisatie en voor uw omgeving.

Bedrijfstakken waarvoor EBS een verplichte maatregel is:

• Gezondheidszorg en welzijnszorginstellingen
• Kantoren
• Onderwijsinstellingen
• Mobiliteitsbranche
• Sport- en recreatiebranche
• Hotels en restaurants
• Tankstations en autowasinrichtingen
• Detailhandel

Zet nu de eerste stap!

Welk energiemanagementsysteem voor uw organisatie geschikt is, hangt af van de grootte van uw gebouw en de hoogte van het energieverbruik. We vertellen u hier graag meer over. Wilt u meer informatie over Energie in Zicht of heeft u behoefte aan een persoonlijke afspraak? Neem dan vrijblijvend contact op met Kuijpers via 073-615 41 50

Onze referenties