Meer weten?
Smart Building
Smart Building
Technisch Directeur Kuijpers Gebouwautomatisering
Martin Staal
[javascript protected email address]
Linkedin

Smart Building

In het tijdperk van Internet of Things zullen bijna al onze apparaten online zijn gekoppeld. Ook bij renovatie en nieuwbouw van kantoorpanden is steeds vaker aandacht voor integrale gebouwautomatisering. Wie kiest voor een SmartBuilding, kiest voor een gebouw waarin het niet zozeer draait om de afzonderlijke technische installaties, maar om het creëren van een positieve totaalbeleving door middel van slimme technologie.

Onze SmartBuilding-oplossing

Bij het realiseren van een gebouw moeten mensen centraal staan. Kuijpers vindt het daarom belangrijk om een gezonde, duurzame en inspirerende werkomgeving te creëren waarin u en uw medewerkers optimaal worden gefaciliteerd met slimme technologie. De basis voor de Kuijpers SmartBuilding-oplossing is een open technische infrastructuur in het gebouw. Hierin zijn sensoren voor de regeling van klimaat en verlichting gecombineerd met technologie voor indoor positionering. Zo kan het systeem op basis van iemands mobiele telefoon nauwkeurig bepalen waar deze persoon zich bevindt. Dit maakt het mogelijk om via een smartphone eenvoudig werkplekken en vergaderruimten te reserveren, persoonlijke voorkeuren voor klimaat en verlichting in te stellen of bepaalde apparatuur te lokaliseren. Tegelijkertijd komt relevante data beschikbaar over het daadwerkelijke gebruik van het gebouw waarmee u bijvoorbeeld kunt besparen op schoonmaakkosten en energie. Enorm waardevol voor u als facility manager en/of gebouweigenaar.

De voordelen van een SmartBuilding op een rij: 

Productieve, tevreden medewerkers
Via een smartphone applicatie kunnen temperatuur en lichtniveau eenvoudig worden aangepast aan persoonlijke voorkeuren. Het is zelfs mogelijk om instellingen automatisch aan te passen zodra een medewerker een ruimte binnenwandelt. Op basis van het actueel overzicht van beschikbare werken vergaderplekken kan direct een ruimte worden gereserveerd. Dit gebruiksgemak voor medewerkers draagt bij aan hun gevoel van comfort, productiviteit en vitaliteit.

Uitgebreide dataverzameling
De sensoren maken een grote hoeveelheid waardevolle data beschikbaar. Door die informatie weet u hoe de verschillende ruimten daadwerkelijk worden benut en wat de gewenste instellingen zijn voor onder meer verlichting, verwarming en zonwering. Voorheen kon u hier als facility manager of gebouweigenaar alleen naar raden, maar in een SmartBuilding kunt u gericht handelen: de verzamelde informatie helpt u het systeem proactief in te stellen en gemakkelijker keuzes te maken bij toekomstige huisvestingsvraagstukken.


Flexibel en toekomstbestendig
We brengen in onze oplossing een scheiding aan tussen de fysieke infrastructuur in uw gebouw en de software-functionaliteiten voor gebruikers. Alle gebruikersfunctionaliteiten worden gerealiseerd met apps die zijn verbonden met de fysieke sensoren in uw gebouw. Uiteraard zullen er in de komende jaren – mede door ontwikkelingen op het gebied van Internet of Things nieuwe functionaliteiten komen. Doordat onze oplossing is gebaseerd op een open infrastructuur kunnen toekomstige functionaliteiten op elk gewenst moment eenvoudig worden toegevoegd, zonder dat fysieke aanpassingen in uw gebouw noodzakelijk zijn.

Infographic smartbuilding Kuijpers
De toegevoegde waarde van SmartBuilding-technologie in beeld.
Joyce Vercoelen, Programma Manager Huisvesting bij gemeente Eindhoven: We hebben nu data over het daadwerkelijke gebruik van het gebouw. Zo kunnen we medewerkers werkplekken toewijzen en zelfs delen van het gebouw op bepaalde momenten uitschakelen. Dat levert een flinke energiebesparing op!

Wat maakt dit een échte Kuijpers-oplossing?

Individuele slimme producten krijgen pas meerwaarde als we ze integreren tot één oplossing. Omdat Kuijpers niet alleen beschikt over uitgebreide kennis van gebouwen en installaties, maar ook over specifieke kennis op het gebied van gebouwautomatisering, Internet of Things en ICT, zijn we in staat om al die verschillende technologieën te integreren tot één complete, werkbare oplossing. Dat helpt u en uw medewerkers om nog duurzamer en energie-efficiënt te werken. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor de systeemarchitect: een Kuijpers-specialist met proceskennis die ervoor zorgt dat alle technische systemen in uw gebouw optimaal samenwerken.

Meer weten?

Staat u aan de vooravond van een renovatie of wilt u uw bestaande gebouw efficiënter inzetten? Neem dan contact op voor meer informatie over onze SmartBuilding-oplossing.

Onze referenties