Meer weten?
SmartWell Building
SmartWell Building
Directeur Kuijpers Lifecycle Partners
Alex Hesling
[javascript protected email address]
Linkedin

SmartWell Building

Kuijpers heeft de ambitie om gebouwen slimmer en gezonder te maken. Toekomstbestendige gebouwen waarin mensen graag verblijven en optimaal kunnen presteren, zijn vaak voorzien van slimme technologie. Maar onze strategie gaat verder: door open en transparante samenwerking zijn we samen met u in staat om het welzijn en de gezondheid van mensen écht te bevorderen.

Perspectief: aandacht voor welzijn en werkgeluk

Jarenlang hebben we gebouwen slechts gezien als kostenpost. Tegenwoordig wordt steeds vaker gesproken over een gebouw als productiefactor of zelfs als gereedschap om bij te dragen aan de doelstellingen van een organisatie. Niet gek, want als mensen zich goed voelen in uw gebouw heeft dat onmiddellijk positieve gevolgen voor onder meer productiviteit, loyaliteit en ziekteverzuim. Daarom neemt bij het ontwerp, de bouw en/of renovatie van gebouwen de aandacht voor het welzijn en werkgeluk van gebruikers steeds meer toe. Kuijpers juicht deze ontwikkeling toe: het is onze missie om bij te dragen aan gezonde omgevingen om in te werken, leren, leven en beleven.

Tactische benadering: integrale samenwerking

U wilt een slim, gezond gebouw realiseren dat duurzaam en circulair is. Maar kunt u zo’n toekomstbestendig doel realiseren als u op dezelfde manier blijft denken? De eerste stap op weg naar een slimmere, gezondere omgeving is dan ook een andere kijk op samenwerken. Kuijpers gelooft dat gelijkwaardig, integraal samenwerken op basis van vakmanschap, verbinding en vertrouwen een voorwaarde is voor het succesvol realiseren van deze ambitie. In een optimale situatie kijken we direct vanaf de start met alle stakeholders naar de potentie van een gebouw. Dat zijn niet alleen de reguliere bouwpartners, maar juist ook u als gebruiker en/of uw facilitaire dienst. Samen buigen we ons over relevante vraagstukken die samenhangen met het welzijn van de uiteindelijke gebruikers in het gebouw: wat is de optimale indeling van de kantoren, hoe kunnen we de werkplekken het best inrichten, waarmee stimuleren we positief en gezond gedrag en hoe organiseren we dat? Pas daarna volgt een advies over de techniek die daarop aansluit. Zo realiseren we niet alleen technisch inhoudelijk een slim en gezond gebouw, maar ook op het gebied van organisatie. Opdrachtgever en -nemers zitten samen aan het stuur en zijn daarbij ook samen verantwoordelijk om de doelstellingen te realiseren. Wij noemen dit het alliantiemodel.

Foto van Gemeentehuis Eindhoven, voorbeeld SmartWell Building
!MPULS renoveert zeven gemeentelijke panden in Eindhoven slim en duurzaam.
Garry Whitrick, Strategisch contractmanager SVGG bij gemeente Eindhoven: “Dúrf de stap te zetten naar energie-efficiënt, duurzaam, slim en gezond. Wij hebben die in !MPULS – een samenwerkingsverband waarvan Kuijpers contracthouder is – zeker gevonden.”

Operationeel: de échte oplossingen

Een SmartWell Building is slim op het gebied van techniek, inrichting en gebruik en gezond door een bijdrage te leveren aan een gezondere levensstijl en het comfort van de gebruikers. Daarnaast is een keuze voor SmartWell ook bijna automatisch een keuze voor duurzaamheid en circulariteit. Vaak hangt het samen met bijvoorbeeld een investering in duurzame, gezonde en veilige materialen of het toepassen van energiezuinige verlichting die de variatie van natuurlijk licht nabootst (circadiaanse verlichting). 

Slim voorbeeld:
Lucht, licht, geluid en temperatuur beïnvloeden de gezondheid en productiviteit van mensen. Onder meer apps en persoonsherkenning kunnen reageren op persoonlijke voorkeuren van gebruikers en hier de werking van de installaties op aanpassen. Dit zorgt voor een prettiger gebruik van het gebouw en voorkomt bedieningsfouten en storingsmeldingen. 

Gezond voorbeeld:
Door de trap van uw gebouw op een centrale plaats te laten bouwen stimuleert u mensen al om meer te bewegen. Maar u kunt meer doen: bijvoorbeeld door bij te houden hoeveel mensen de trap gebruiken en dit via interne kanalen te communiceren. Zo werkt een slim gebouw niet alleen mee aan het behalen van uw doelstellingen, maar ook aan de persoonlijke doelstellingen van uw medewerkers.

Meer weten?

Slimme technologie is belangrijk, maar mensen maken het verschil. Investeer in de toekomst en kies ervoor om samen met Kuijpers de realisatie van duurzame, slimme en gezonde bedrijfshuisvesting in Nederland te versnellen. Bent u benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op voor meer informatie over SmartWell Building. 

Onze referenties