Procestechniek
Procestechniek
Directeur Kuijpers Industrie
Toon Bogers
[javascript protected email address]
Linkedin

Procestechniek

Kennis van de processen is bij opdrachten in de industrie van ongekend belang. Kuijpers is specialist in industriële automatisering, elektrotechniek, piping en procestechniek en begrijpt als geen ander dat de continuïteit van het productieproces zo min mogelijk verstoord mag worden. Van zuivelfabriek tot brouwerij en van chemie tot farmacie. We zorgen er daarom voor dat installaties, leidingen, tanks, ketels en machines in optimale conditie zijn en blijven. Van pre-engineering en montage van systemen tot inspectie en (preventief en correctief) onderhoud. 

Piping en procestechniek

We zijn betrokken bij alle stadia van piping en procestechniek: van pre-engineering van RVS en stalen leidingsystemen tot montage, inspectie, preventief- en correctief onderhoud. We buigen ons over de realisatie van volledig nieuwe installaties en doen aanpassingen aan bestaande productiesystemen. 

Kuijpers ontwerpt, realiseert en onderhoudt tankinstallaties voor chemicaliën.

Industriële automatisering en elektrotechniek

We engineeren elektrotechnische installaties, zorgen voor specificaties van instrumenten, het tekenwerk, de paneelbouw. de montage en de programmering van besturingssystemen, zelfs tot en met de productierapportage. Dit resulteert in industriële productie- of procesinstallaties waarop u kunt vertrouwen en waarmee u bijvoorbeeld uw loggegevens kunt registreren. Hiervoor brengen we samen eerst alle procestechnologische onderdelen van uw productieproces in kaart.

Bovendien heeft Kuijpers zijn eigen elektromotorendivisie. Vanuit hier helpen we u de keuze maken tussen revisie of vervanging en voeren deze ook uit. 

Total contracting

Onze kracht komt extra naar voren in zogenoemde ‘total contracting’ projecten. We zijn in staat om procesinstallaties integraal en turn key te leveren. Dit betekent dat voor u als opdrachtgever het grensvlak vervalt tussen werktuigbouwkunde, elektrotechniek en automatisering. Projecten worden uitgevoerd onder leiding van één projectmanager, die bekend is met uw procesomgeving. Deze regelt de coördinatie tussen alle disciplines die voor u aan de slag zijn. Ook als uw wensen de techniek van het productieproces overstijgen. Want dan zorgen we ervoor dat de juiste specialist aanschuift. Of het nu gaat om gebouwgebonden installaties, gebouwautomatisering of beveiliging

We zorgen ervoor dat leidingen en componenten geen nadelige invloed hebben op de kwaliteit van uw product. Uw elektrische installaties, instrumenten, hardware en software vormen een vloeiend, samenwerkend geheel. Het leidt ertoe dat uw producten van een constante, juiste kwaliteit zijn. De reikwijdte van ons dienstverleningspakket kan daarbij steeds anders zijn. De ene keer gaan we aan de slag met de tekeningen van het ingenieursbureau, de andere keer engineeren we al in een vroeg stadium mee om het proces gestalte te geven.


Onze referenties