Echte oplossingen: in Echt verbouwden ze hun eigen kantoor

Kuijpers in Echt blijft groeien. Daarom verhuisde het team binnen het (gehuurde) pand van de begane grond naar twee ruimere verdiepingen erboven. “In overleg met de gebouweigenaar hebben we deze etages afgelopen winter zelf verbouwd”, vertelt projectengineer Stephan Giesbers.

Ontwerp, calculatie en inrichting leidden onder meer tot een aangepaste brandmeldinstallatie en tot duurzame keuzes met bewegingsmelders, ledverlichting, warmtepompen “én circulaire materialen, afkomstig van projecten waar ze weg zouden worden gegooid”. Projectleider Els Pinxt: “We namen de installaties echter flink later in gebruik dan gepland. Dat kwam door de onverwacht trage levering van een grotere elektriciteitsaansluiting. Gelukkig hadden we de cv-ketels nog...” De verbouwing is nu klaar. Daarmee beschikken de collega’s over een toekomstbestendig kantoor met volop ruimte. “Al werken we door het coronavirus momenteel vooral vanuit huis.” Leuk extraatje: de gebouweigenaar deed bij Kuijpers diverse aanvragen voor het upgraden van andere technische installaties in het gebouwcomplex.