Gezondheidszorg
Gezondheidszorg
Hoofd Projecten
John van Kuringen
[javascript protected email address]
Linkedin

Gezondheidszorg

Voor u zijn (patiënt)veiligheid en continuïteit het belangrijkst. De techniek mag u nooit in de steek laten, of het nou gaat om brandbeveiliging, medische gassen, een energiecentrale of de juiste luchtbehandeling in een cleanroom. Daar zorgen wij voor. Tijdens onze werkzaamheden borgen we een 24/7 ongestoorde bedrijfsvoering, waarin patiënt en medewerker centraal staan. 

Specialist in de zorg

In een ziekenhuis of zorginstelling is de techniek letterlijk van levensbelang. Daarom wilt u een technisch dienstverlener die zowel de zorg als de techniek begrijpt. Al bij het ontwerp van een installatie moet er bijvoorbeeld nagedacht worden over het onderhoud van de installatie. Want in een ziekenhuis kan je niet zomaar wat uitschakelen... 

Met onze jarenlange ervaring bij bijvoorbeeld Reinier de Graaf, ziekenhuis Bernhoven en Medisch Centrum VieCuri durven we ons wel een specialist in de zorg te noemen. Het is voor ons de normaalste zaak van de wereld om u en het ziekenhuis te leren kennen en processen te begrijpen. We brengen onze kennis samen om zo ons gemeenschappelijke doel te bereiken: optimaal comfort en optimale veiligheid voor patiënten en medewerkers. Daarbij gebruiken we de nieuwste technieken en spreken we de taal van een ziekenhuis en ja, we zien wel eens wat meer dan leidingen, wanden en techniek. Daar moet je tegen kunnen en zijn we inmiddels aan gewend.  

Toekomstbestendige oplossingen

Het nieuwe Reinier de Graaf Gasthuis in Delft wilde het meest duurzame en veilige ziekenhuis van Nederland worden en dat is gelukt: een efficiënt ziekenhuis met minder m2 en een lager energieverbruik. Kuijpers ontwierp en realiseerde alle technische installaties. Het ziekenhuis heeft bijvoorbeeld een dubbellaagse warmte-koudeopslag en een watermistinstallatie.


Bij Medisch Centrum VieCuri in Venlo zorgden we voor "vernieuwbouw": een combinatie van nieuwbouw en verbouwing. De installaties moesten weer 25 jaar mee kunnen. We hebben de installaties vervangen én verduurzaamd. Het VieCuri kreeg een gloednieuw energiegebouw voor de wko-installatie. Tijdens de renovatie kwam het primaire proces van het ziekenhuis niet in gevaar: de medisch specialisten konden ongestoord hun werk doen en de patiënt krijgt de zorg die hij gewend is, in een veilige en comfortabele omgeving. 

Benieuwd naar onze andere belangrijke werkgebieden?

Onze referenties