Referentie overzicht
Utiliteit

Afvalwaterproject DOC Kaas, Hoogeveen

DOC Kaas is een Nederlandse zuivelcoöperatie met twee locaties in het Drentse Hoogeveen. Hier worden kaas en andere zuivelproducten gemaakt die wereldwijd worden afgezet. Kuijpers werkt al jarenlang met en voor DOC Kaas, waardoor het vaste Kuijpers-team de sites op zijn duimpje kent en proactief kan adviseren en inspringen bij nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen, zoals een afvalwaterproject.

Langetermijn relatie

Utiliteit

Het afvalwaterproject DOC Kaas draait om de hernieuwde inzet van een tank. “De tank was al een tijdje buiten gebruik, maar zeker nog niet afgeschreven”, vertelt Kuijpers projectleider Willem Boonstra. “De bedoeling was dat de tank vanaf nu afvalwater zou opvangen en afvoeren naar een afvalwaterput. Voor ons betekende dat niet alleen montage van de tank op een nieuwe positie en locatie, maar ook het vervaardigen van het leidingnetwerk naar de afvalwaterput en het plaatsen van appendages.”

Kwaliteitsverbetering van de influent

De werkzaamheden aan de afvalwatertank leverden ook een bijdrage aan de kwaliteitsverbetering van de influent: het afvalwater dat in de rioolwaterzuiveringsinstallatie terechtkomt. “We hebben een buffertank geplaatst die zorgt voor minder piekbelasting op de waterzuivering”, legt Willem uit. “Door de piek op te vangen is er een meer constante toevoer richting de waterzuivering.” 

Dat is positief omdat het water bij stijgende debieten de zuivering sneller moet doorlopen en zuiveringsprocessen minder tijd krijgen. De plaatsing van de buffertank is dus een win-winsituatie voor DOC Kaas en de waterzuiveringsinstallatie. “Een kooiladder zorgt ervoor dat de tank goed en veilig bereikbaar is.”

“Bij een nieuwe uitdaging trekken we vaak samen op en denkt Kuijpers proactief mee over de optimale oplossing en uitvoering”

Vakwerk

Hoewel het leggen van leidingen van a naar b hier geen uitdagend project was, is Willem toch trots als hij kijkt naar het werk bij de afvalwatertank. “Als ik langs de leidingen loop, zie ik vakwerk. Er is zo netjes en grondig gewerkt; van zo’n resultaat kan ik echt genieten.”

Afvalwaterproject DOC Kaas

Samen optrekken

Vanwege het intensieve en langdurige contact tussen DOC Kaas en Kuijpers, zien beide partijen de meerwaarde van een vast team dat de handen ineen slaat. “Er is veel loyaliteit en flexibiliteit en in beide gevallen hebben er weinig wisselingen van de wacht plaatsgevonden”, zegt Willem. “Bij een nieuwe uitdaging trekken we vaak samen op en denken wij proactief mee hoe we iets optimaal kunnen oplossen en uitvoeren. Ook vindt de klant het fijn dat ie ons maar hoeft te bellen en we staan klaar om aan de slag te gaan. Nog steeds met evenveel enthousiasme als tien jaar geleden, of misschien wel met meer.”

Eerdere projecten gerealiseerd bij DOC Kaas: montage tank, vervaardigen leidingwerk, plaatsen appendages

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details