Meer weten?
Subsidiebegeleiding
Subsidiebegeleiding
[javascript protected email address]

Subsidiebegeleiding

Samen financiële ruimte creëren om uw duurzaamheidsambitie dichterbij te brengen

Door het Klimaatakkoord en de energietransitie staat Nederland aan de vooravond van een duurzame transformatie van de gebouwde omgeving. Een hele opgave waarvoor ook uw organisatie wellicht verantwoording draagt. Om uw duurzaamheidsambitie dichterbij te brengen zijn er maar liefst 3.000 subsidieregelingen, afkomstig van regionale, nationale en Europese overheden. Maar welke daarvan is van toepassing op uw organisatie? Ontdek het eenvoudig met subsidiebegeleiding van Kuijpers.

De 3.000 subsidieregelingen die op dit moment lopen hebben elk hun eigen voorwaarden, deadlines en procedures. Dat maakt het uitpluizen en aanvragen van een passende subsidie voor veel organisaties een tijdrovende klus, die ten koste gaat van de eigen kerntaken. In samenwerking met subsidiespecialist Van Draeckeburgh neemt Kuijpers dit werk graag voor u uit handen. Wij regelen de aanvraag, afwikkeling en uitbetaling voor u.

Onze aanpak in drie stappen

Met onderstaande stappen verzorgen wij uw subsidie, vanaf aanvraag tot en met de financiële afhandeling:

1. Onderzoek

Het eerste onderzoek voeren wij geheel vrijblijvend voor u uit. Op basis van globale gegevens wordt een scan uitgevoerd die aangeeft of uw project in aanmerking komt voor een subsidieregeling. Wordt een veelbelovende regeling gevonden, dan ontvangt u onze aanbieding voor de subsidieverwerving.

2. Aanvraag

In de volgende stap werken we samen met u naar de aanvraag toe. Ook wordt gekeken naar mogelijke alternatieven om een subsidieoptimalisatie te realiseren. Hiervoor sluiten wij graag aan bij uw bouwteamvergadering of ontwerpsessies. Voor een aanvraag conform alle geldende richtlijnen verzorgen wij de juiste documenten, een gedegen onderbouwing en de aanvraag zelf.

3. Verantwoording

Als subsidie wordt gegund is het essentieel dat u de juiste bewijslast en verantwoording opstart. Hiervoor moet u een goede projectadministratie bijhouden en verschillende documenten overhandigen. Aan de hand van praktische handleidingen laten wij u precies zien hoe dat moet. Daarnaast moet de subsidieverstrekker worden geïnformeerd over eventuele wijzigingen in het project. Wij verzorgen deze informatie-uitwisseling voor u en onderhouden daarom ook na gunning van uw subsidie nog regelmatig contact. Samen met u halen wij zo het meest uit de gegunde subsidie(s).

De voordelen van goede subsidiebegeleiding

Als het gaat om subsidieaanvragen telt ervaring, focus en kennis. Van Draeckeburgh is specialist op het gebied van subsidies en Kuijpers heeft alle benodigde technische kennis en ervaring. Die waardevolle combinatie zorgt ervoor dat wij haarfijn aanvoelen welke subsidies passen bij uw specifieke situatie, zonder daarbij zaken over het hoofd te zien of fouten te maken in de aanvraag. Op dit moment hebben wij bij subsidieaanvragen een slagingskans van maar liefst 96 procent. Daarbij weten wij alles uit subsidieregelingen te halen. Door een aanvraag optimaal te formuleren, net iets anders in te dienen of stimuleringsmogelijkheden slim te combineren, levert u dat een aanzienlijk extra voordeel op.

No cure, no pay

Om financiële ruimte te creëren voor uw duurzaamheidsambitie, mag u vertrouwen op onze inzet. We onderstrepen dat graag met onze aanpak op no cure, no pay-basis: dit houdt in dat wij slechts kosten in rekening brengen als er door onze dienstverlening daadwerkelijk subsidies aan u worden toegekend door de subsidieverstrekker.

Subsidies combineren

"Voor verschillende maatregelen en renovaties is het mogelijk om subsidieregelingen te combineren. Voor het behalen van drie energielabelsprongen is bijvoorbeeld een netto subsidie van €25,- per m² mogelijk. Wanneer een klant vervolgens ook een BREAAM-ambitie heeft is er wederom €35,- per m² aan netto subsidie verkrijgbaar." - Joris Arkenbout, subsidiespecialist voor duurzame gebouwen, monumenten en innovaties bij van Draeckeburgh

Meer weten?

Wilt u ook profiteren van maximaal financiële ruimte bij het realiseren van uw duurzaamheidsambitie? Neem gerust vrijblijvend contact op met Mark Welle, specialist op het gebied van duurzame energie, via 0622235707 of via ons contactformulier.

Onze referenties