Overzicht

Ik nam een sprong in het diepe en keerde terug

Blog 18 jan 2024

Etienne van Dalen – verkenner

Afgelopen jaar nam ik letterlijk een sprong in het diepe. Al meer dan vier jaar werkte ik als elektricien voor Kuijpers. Daarnaast had ik een bijbaan in een café. Het was altijd mijn droom om een eigen café te beginnen. Toen ik in maart een rol als barmanager aangeboden kreeg, wist ik het zeker: via die rol kom ik dichter bij mijn doel. Daarom besloot ik te stoppen bij Kuijpers en mijn droom achterna te gaan.

Nu ik terugkijk, kan ik zeggen dat het anders is uitgepakt. Tuurlijk, het werk was fantastisch. Dat wist ik al, want horeca zit in mijn genen. Maar de tijd die erin zat, bracht ontzettend veel druk met zich mee. Het hoort er een beetje bij, dat weet ik, maar deze hoeveelheid was niet wat ik voor ogen had. Mijn werkweken duurden 60 uur en mijn privéleven leed eronder. Dat zette me aan tot nadenken.

Na een half jaar enorm hard werken, stopte ik in de horeca. Ik wilde de techniek weer in, dus keek ik een tijdje rond. Uiteindelijk was het tóch Kuijpers met wie ik het eerst contact had. Kuijpers als werkgever maakt écht het verschil voor mij. Mijn leuke collega’s in Roosendaal, de vele vakantiedagen én de vrijheid in mijn werk had ik enorm gemist. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn hier gewoon top. Daarom was voor mij de keuze makkelijk om terug te keren.  

Gelukkig kan ik de knop snel omzetten. Nu ik weer terug ben, stel ik mezelf nieuwe doelen. Als monteur KLP-E hoop ik eerst door te groeien naar Eerste monteur. Vanuit daar stel ik weer een nieuw doel. En mijn droom om een eigen kroeg te beginnen? Die is er nog steeds, maar op een lager pitje. Ik zit goed bij Kuijpers.

Ook interessant

Peter Kraakman 6016

Anders denken: van meet- en regeltechniek naar digitale oplossingen

Lees meer
Blog 17 jul 2024
Sabine Bijl 1170

Van schoonheidsspecialiste naar projectleider in de techniek

Lees meer
Blog 12 jul 2024

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details