Overzicht

Een stap terug kan ook een stap vooruit zijn

Nieuws 24 jul 2023

Rene Gulickx – Servicemonteur

‘No guts, no glory’. Dat is het levensmotto wat als een leidraad door mijn leven loopt. Ik had maar (gewoon) een LTS-diploma, maar met lef en doorzettingsvermogen heb ik mooie dingen kunnen bereiken in mijn leven. Elf jaar geleden stond ik voor een kruispunt in mijn leven. Ga ik door met de constante druk óf kies ik voor stabiliteit. Toen ik in Eindhoven – letterlijk – bij een kruispunt stond, zag ik een Caddy rijden. Toen wist ik het zeker: dat bedrijf ga ik bellen.

Wie wil dat niet?

Ik ben mijn carrière begonnen als servicemonteur. Dit deed ik met veel plezier alleen ik kreeg plots  een mooie aanbieding om te werken bij een hotelketen. Die kon ik niet laten liggen, omdat ik voor dat hotel mocht werken in landen als Amerika. ‘Wie wil dat niet?’ dacht ik. Hier is mijn passie voor verre reizen dan ook geboren. Toch ben ik daarna teruggekomen en heb ik bij verschillende bedrijven gewerkt als teamleider. Dat deed ik het liefste: samen met mijn team stappen maken. Op een gegeven moment kon ik aan de slag bij een callcenter. Ik blufte me er – zoals altijd – doorheen. De juiste diploma’s had ik niet. Ik moest het van mijn doorzettingsvermogen hebben. De bedrijfsleider zei ‘ik vind het tof dat je hier toch staat, ook al heb je de papieren niet.’ We gingen er samen iets van maken. Uiteindelijk had ik daar 83 mensen onder mijn hoede. Dag en nacht stak ik al mijn energie erin. Zelfs in het weekend en op vakantie kon ik het niet loslaten. Totdat ik het genoeg vond.

Gewoon rust

Een moeilijke periode brak aan. Ik zat best even diep met mezelf. Mijn toenmalige vrouw zei: ‘René, waarom doe je niet een stap terug? Een stap terug kan ook een stap vooruit zijn.’ Ik ging weer solliciteren, maar ik werd niet serieus genomen. Waarom doe je een stap terug? ‘Ik wil gewoon rust en weer kunnen genieten van mijn vakantie,’ was standaard mijn antwoord. En ik weet het nog precies. In Eindhoven kwam ik op een dag bij een kruispunt terecht. Ik zag een caddy van Kuijpers rijden en dacht ‘dat bedrijf ga ik bellen’. Met succes: ik mocht op gesprek komen en die gesprekspartner begreep mij wél. Vier dagen laten was ik weer servicemonteur. En ik vond het heerlijk.

Daar kijken zelfs onze partners naar uit

Nu zijn we elf jaar verder en ga ik nog steeds met plezier naar het werk. Dat zit hem enerzijds in de vrijheid dat je hier krijgt. Ik heb het gevoel dat ik hier gezien word en de ruimte krijg om verder te denken en te leren. Anderzijds omdat ik hier elke dag weer iets meemaak. Je moet er iedere dag zelf een feestje van maken, samen met je collega’s. Dat is het allerbelangrijkste en gelukkig zijn we daar goed in. De humor en flexibiliteit die bij ons in de groep zit is fantastisch: het klikt gewoon lekker met elkaar. Ieder jaar organiseren we voor ons team een barbecue, daar kijken nu zelfs de partners naar uit.

Ooit denk ik nog wel eens terug aan vroeger. Dan kriebelt het gevoel weleens om een stap te maken. Maar dat gevoel is niet te vergelijken met de rust die ik weer ervaar tijdens mijn vakanties. 

Ga net als Rene voor een baan met impact! Doe de test om te kijken wat een baan bij Kuijpers allemaal voor jou kan betekenen. Laat je gegevens achter en we bellen je voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Ook interessant

social-jaarverslag-2023-small

Jaarverslag: Tevreden medewerkers en tevreden klanten, groei in omzet en winst kenmerken 2023

Lees meer
Nieuws 04 jun 2024
Aukje aan het woord

Inspirerende relatiemiddag en projectbezoek Research & Diagnostiek Centrum ADORE

Lees meer
Nieuws 05 mrt 2024

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details