Overzicht

Grootschalige renovatie Lingeborgh Geldermalsen gestart

Nieuws 11 jan 2024

Wat begon als een onderzoek naar de luchtkwaliteit is uitgemond in een grote verbouwing. Bij de Lingeborgh in Geldermalsen, regionale school voor voortgezet onderwijs, realiseert Kuijpers samen met aannemersbedrijf Van Zoelen deze indrukwekkende verbouwing.

De Lingeborgh heeft 1060 leerlingen en 165 medewerkers en is een vestiging van de Openbare Regionale Schoolgemeenschap Lek en Linge. Zowel het opvallende schoolgebouw met het blauwe dak als het brugklasgebouw uit 2017 worden zowel van binnen als van buiten aangepakt. In het hoofdgebouw, dat dateert uit 2001, wordt de ventilatie gemoderniseerd, de verlichting omgezet naar LED en het dak vernieuwd. Gelijktijdig wordt in het brugklasgebouw uit 2017 de koeling van het ventilatiesysteem geoptimaliseerd.

De werkzaamheden zijn medio december op kleine schaal begonnen. De grote werkzaamheden vinden vooral plaats tijdens de schoolvakanties. De renovatie zal naar verwachting eind 2024 worden opgeleverd.

Lees hier een interview met Ronald van der Vlies (directeur De Lingeborgh) en Linda Dam (hoofd facilitaire dienst van ORS Lek en Linge).

Ook interessant

Piet Meulendijks

Hoe de klaverjasclub van Wim Kuypers sr. zorgde voor Piets 34 jaar trouwe dienst

Lees meer
Nieuws 23 jan 2024
Toon Gruyters

Als je de juiste Toon vindt, is heel het leven muziek

Lees meer
Nieuws 23 nov 2023

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details