Overzicht

Ik krijg de kans om hier af te studeren

Nieuws 24 jul 2023

Andrej Šimko – calculator

Tot mijn 10e groeide ik op in Slowakije. Het was een grote stap om naar Nederland te verhuizen. Mijn eerste doel was om vloeiend Nederlands te spreken. Dat lukte. Nu, jaren later, jaag ik nieuwe doelen na. Ik begon aan de studie Werktuigbouwkunde en solliciteerde bij Kuijpers als calculator. Om later de stap te maken die ik écht ambieer: engineer worden. Voor mij was het een vereiste dat ik de ruimte kreeg om mijn studie af te maken. Die kans kreeg ik.   

Ik word gezien

Via een detacheringsbureau kwam ik bij Kuijpers terecht. Ik had al vier jaar als werkvoorbereider bij een ander bedrijf gewerkt en was toe aan een nieuwe omgeving. Tijdens mijn eerste sollicitatiegesprek hoorde ik: ‘’wij hebben iets wat veel beter bij jou past. Je kunt ook calculator worden, wat vind je daarvan?’’ Ik was meteen enthousiast. Het was de bevestiging dat ze mij als persoon zagen en met mij meedachten.

Als calculator doe ik de ervaring op die ik nodig heb om engineer te worden. Ik zie veel projecten in een rap tempo voorbij komen. Die afwisseling maakt het leuk. Ik kan zelf mijn werkzaamheden inplannen. Daardoor krijg ik ook de tijd om in complexere projecten te duiken met grote installaties. Het is echt een uitdaging om daarvoor telkens weer de beste berekeningen te maken. Gelukkig krijg ik hierbij vanaf dag één al goede begeleiding van mijn collega’s.

Een stapje dichterbij

Tijdens mijn vorige baan merkte ik dus al dat er meer nodig was dan ervaring om mijn doel te bereiken. Daarom schreef ik me in voor de deeltijdstudie Werktuigbouwkunde aan Fontys Hogeschool. Dit was een moeilijke én weloverwogen beslissing, want ik heb ook nog een gezin met twee kinderen. Toen ik met Kuijpers in gesprek raakte, was het belangrijk dat ik hierin een juiste balans vond. Gelukkig kreeg hier de kans en vooral de ruimte om deze studie af te ronden. Daardoor kan ik nu mijn gezin, studie én zelfs mijn hobby’s goed combineren. Mijn teamleider helpt me daarbij. Iedere week zitten we samen om te praten over mijn scriptie. Hier betrekt hij zelfs nog een andere teamleider bij. Samen ondersteunen ze mij richting het behalen van mijn bachelor. Dat zie je niet overal. Dit jaar studeer ik af en kom ik weer een stapje dichterbij mijn einddoel.

Ga net als Andrej voor een baan met impact! Doe de test om te kijken wat een baan bij Kuijpers allemaal voor jou kan betekenen. Laat je gegevens achter en we bellen je voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Ook interessant

Vitaliteitscampagne 0632-min

Van groene appel naar een persoonlijk budget: Kuijpers zet in op vitaliteit

Lees meer
Nieuws 21 sep 2023
peter kessels

Projectleider Peter Kessels met prepensioen na laatste klus voor Kempenhaeghe

Lees meer
Nieuws 05 sep 2023

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details