Marlon Metternichen en Tijn Albers

Duurzaamheid

Bespaarplanner

Energieadviezen in een rapportage zijn voor veel organisaties lastig te vertalen naar een concreet actieplan. Daardoor verdwijnt waardevolle informatie uit energie-audits en -analyses vaak in iemands onderste bureaulade, terwijl juist daarmee economisch voordeel te behalen is. Met de Bespaarplanner van Kuijpers is dit verleden tijd.

Digitaal dashboard:
Bespaaracties in overzichtelijk tijdspad

In de Bespaarplanner maakt Kuijpers een unieke combinatie tussen data, duurzaamheid, inzicht, planning en persoonlijke aandacht. Zo ontstaat een duidelijk plan richting jouw duurzaamheidsambities, inclusief weloverwogen maatregelen. Een overzichtelijk digitaal dashboard geeft je alle benodigde informatie en helpt om echte duurzaamheidsstappen te zetten. De Bespaarplanner wordt op maat voor je gemaakt en neemt zowel jouw gebouwgebonden- als administratieve kansen mee. Jouw bespaaracties worden in een overzichtelijk tijdspad gezet en toegelicht op basis van investering, besparing en terugverdientijd.

Ons stappenplan

Om een plan van aanpak en routekaart te maken die specifiek van toepassing is voor jouw vastgoed, doorlopen we samen de volgende stappen:

· Om inzicht te krijgen in jouw huidige situatie, is stap 1 een opname en interview bij jou op locatie. Na deze opname kunnen wij ook de afmelding van de informatieplicht voor u verzorgen.

· In stap 2 koppelen we jouw energieverbruik aan de Bespaarplanner, door het uitlezen van jouw slimme meters.

· Door de unieke combinatie van ons monitoringssysteem, de kennis van onze energieconsultants en 24/7 inzicht, kunnen we in 
stap 3 duidelijke bespaaracties met je inplannen, zodat er een duidelijke route ontstaat naar een duurzamere toekomst voor jouw organisatie;

· In stap 4 blijven we bij je betrokken: we bekijken samen met je de voortgang van jouw bespaaracties en adviseren je over mogelijke nieuwe kansen en verplichtingen. 

Thijs Albers, consultant Kuijpers

“Bij het werken aan energiebesparing en CO2-reductie is sinds 2018 een energiemanagementsysteem (EMS) verplicht. De Bespaarplanner is een erkend EMS waarmee u dus ook direct voldoet aan deze wettelijke verplichting.” 

Helder inzicht in energieverbruik en gerealiseerde CO2-besparing

Omdat jouw energieverbruik is gekoppeld aan de Bespaarplanner kun je direct zien welke invloed eventuele bespaaracties hebben op jouw energieverbruik. Daarmee laat Kuijpers zien hoe besparingsbeloftes ook worden waargemaakt. Het dashboard geeft ook inzicht in jouw reeds gerealiseerde CO2-besparing ten opzichte van jouw verwachte CO2-besparing. Hierdoor zie je in één oogopslag of jouw besparingsacties genoeg zijn om te voldoen aan verplichte verlaging van de CO2-uitstoot afkomstig uit het Klimaatakkoord.

Naast inzicht in jouw energieverbruik en CO2 -uitstoot, geeft de energiespaarpot in de Bespaarplanner jouw netto besparing in euro’s weer. Deze is bepaald aan de hand van reeds uitgevoerde investeringen, meetdata en jouw werkelijke energiekosten. Zo heb je een helder beeld van de daadwerkelijke besparing en terugverdientijd van investeringen.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Neem gerust contact op met Jaap.

Jaap van Schijndel Sales manager

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details