Overzicht

Bouwcombinatie MedicomZes-Kuijpers tekent uitvoeringsovereenkomst

Nieuws 09 mrt 2022

Bouwcombinatie MedicomZes-Kuijpers tekent uitvoeringsovereenkomst voor de bouw van het Research en Diagnostiek Centrum ADORE, Amsterdam UMC, locatie VUmc. Dinsdag 8 maart ondertekenden Frida van den Maagdenberg (Amsterdam UMC), Albert Bok (MedicomZes) en Eric Gijsbertsen (Kuijpers) de uitvoeringsovereenkomst voor de bouw van het Research en Diagnostiek Centrum ADORE (RDC ADORE) en het atrium, dat het nieuwe gebouw en het Imaging Center met elkaar verbindt. De uitvoeringsovereenkomst volgt na een succesvolle afronding van de verificatiefase.

Het gebouw

RDC ADORE biedt straks ruimte aan researchlaboratoria voor onderzoeksgroepen van Amsterdam UMC op het gebied van oncologisch en neurowetenschappelijk onderzoek. Ook de diagnostische laboratoria van Humane Genetica en een deel van de diagnostische laboratoria van Pathologie worden er gehuisvest.

Het nieuwe gebouw komt te staan naast het Imaging Center Amsterdam UMC. Via een groot atrium worden de gebouwen met elkaar verbonden. Het vijf verdiepingen hoge hightech gebouw van circa 22.800 m2 bestaat voornamelijk uit een MLII-laboratoria, kantoren en een cleanroom. De MLII-laboratoria zijn onder meer geschikt voor het veilig werken met genetisch gemodificeerde bacteriën en virussen.

ADORE

RDC ADORE maakt onderdeel uit van het ADORE-concept. ADORE staat voor Amsterdam Oncology and Neuroscience Research. Binnen dit concept gaan onderzoekers van de verwante onderzoekdisciplines oncologie en neurologie samenwerken en worden voorzieningen gedeeld. Het doel is om samen over grenzen van aandoeningen, rollen en specialismen heen te kijken en zo nieuwe behandelingen tegen kanker en hersenziekten te ontwikkelen.

Bouwcombinatie MedicomZes-Kuijpers

MedicomZes en Kuijpers hebben een rijke ervaring met integraal realiseren van bouwprojecten met controlled environments en zijn bekend op locatie VUmc. Deze expertise werd door opdrachtgever Amsterdam UMC gewaardeerd met het gunnen van de opdracht voor de bouw van RDC ADORE en het atrium. De eerste bouwactiviteiten zijn in de zomer te zien. Als alles volgens plan verloopt, wordt de nieuwbouw in het najaar van 2024 opgeleverd.

Ook interessant

Vitaliteitscampagne 0632-min

Van groene appel naar een persoonlijk budget: Kuijpers zet in op vitaliteit

Lees meer
Nieuws 21 sep 2023
peter kessels

Projectleider Peter Kessels met prepensioen na laatste klus voor Kempenhaeghe

Lees meer
Nieuws 05 sep 2023

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details