Overzicht

David van der Laan krijgt social media award

Nieuws 13 nov 2023

Vorige week reikten we voor de vierde keer de social media award uit. Dit doen we aan collega’s die een echte ambassadeur voor Kuijpers zijn op social media. David van der Laan (implementatiemanager) nam de award vol trots in ontvangst. We overvielen hem in een teamoverleg. Hij was zo verrast dat hij er stil van werd, iets dat volgens zijn collega’s zelden voorkomt. Deze collega’s hoorden hoe David toegesproken werd en erkenden zijn ambassadeurschap. Ze waren bijna net zo blij als David zelf! En dat was niet alleen omdat ze daarna mee mochten genieten van de taart die bij de prijs hoort… 

David: “Ja, ik was echt verrast. Leuk dat ik het niet zag aankomen. Ik vind het ook niet echt een prestatie of zo. Actief zijn op social media – ook in het kader van werk – hoort gewoon bij me.”

Voor sommigen is het misschien wat vanzelfsprekender dan voor anderen?

Ja, dat klopt. Ik ben echt een verbinder. Breng graag mensen samen, zowel in mijn werk als privé. Niet alleen op social media, maar ook in het echte leven. Ik vind het mooi als ik twee klanten die elkaar niet kennen – maar wel hetzelfde probleem hebben – aan elkaar kan koppelen. Ze wisselen ideeën en oplossingen uit. Het is helemáál mooi als wij als bedrijf dan ook een rol hebben in die oplossing, haha.

Dat is een leuk voorbeeld. Ontstaat zoiets ook ooit online?

Ik werkte eens samen met een klant aan een energiebesparingstraject en had daar op Linkedin wat over gepost. Een tijdje erna was ik op bezoek bij een andere klant. Die zei: “Ik zag laatst dat berichtje van jou over energiebesparing. Ik wist niet dat jullie dat ook deden. Kunnen we daar eens verder over praten?” Dit maak ik niet elke week mee hoor, maar soms gebeurt het!

Je krijgt veel reacties op Linkedinberichten zie ik. En je reageert vervolgens ook op die reacties. Kost dat moeite?

Nee integendeel, ik vind dat hartstikke leuk. Soms heb ik wat geplaatst en vergeet ik het weer. Na een paar dagen zie ik dat hoe vaak het bekeken is (niet elk bericht hoor) en wat mensen zeggen. Daar reageer ik dan weer op. In het algemeen laat ik wel van me horen, ook in groepsapps en zo. Laatst zei een collega (live) tegen me “hey David, je bent zo stil, ik hoor je zo weinig en zie je niet in de appgroepen reageren…”. Dat is een seintje voor mij.

Dan heb ik het te druk en zit ik té vastgebeten in mijn projecten. Meestal ben ik namelijk vrij nadrukkelijk aanwezig. Zo’n opmerking heb ik dan even nodig om gas terug te nemen van mijn werk. Als ik dan weer mezelf ben, meld ik me vanzelf weer in die groepsapps haha.

Breng je ook bewust jouw kennis en drive over op collega’s? Of boffen ze nu gewoon eenmalig met de taart die je kreeg?

Ik coach beheertechnici binnen de afdeling. Ik wil mijn enthousiasme over het vak en over het bedrijf goed overbrengen. Niet alleen hoe je het vak uitvoert, maar vooral ook waarom je doet wat je doet.  Ik hoop collega’s op deze manier te inspireren en verbinden.

Toen we jouw leidinggevende benaderden wanneer we je konden overvallen was ook híj direct enthousiast en trots. Wat zegt dat?

Ik denk dat dat bij de mensen van Kuijpers in ons DNA zit. We helpen elkaar en zijn blij voor elkaar met goede prestaties.

Met jouw berichten op social media inspireer je in elk geval hopelijk nog veel collega’s!

Ik inspireer graag en ben graag een ambassadeur. Ik vind het mooi dat dit niet onopgemerkt blijft en ik vind het dan ook heel leuk dat ik de social media award heb ontvangen. 

Ook interessant

social-jaarverslag-2023-small

Jaarverslag: Tevreden medewerkers en tevreden klanten, groei in omzet en winst kenmerken 2023

Lees meer
Nieuws 04 jun 2024
Aukje aan het woord

Inspirerende relatiemiddag en projectbezoek Research & Diagnostiek Centrum ADORE

Lees meer
Nieuws 05 mrt 2024

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details