Overzicht

“Team De Koster in alles wat we doen”

Nieuws 04 mei 2022

Vader Kees en zoon Reggy de Koster werken beiden bij Kuijpers. “Toen Reggy binnenkwam, was het idee om gescheiden te werken. Maar omdat we privé ook bijna alles samen doen, bleek dat niet nodig.”  

Nadat hij 18 jaar werkte als zelfstandig ondernemer, maakte Kees de Koster (52) in 2017 de overstap naar Kuijpers. “Een vrijblijvend gesprek leidde tot een leuke baan én wat meer rust thuis”, legt hij uit. Vanuit de vestiging in Den Haag werkt hij nu als leidinggevend monteur en begeleidt hij leerling-monteurs, van wie zoon Reggy (21) er één is.

Wederzijds respect

“Mijn vaders werk aan installaties en bouwprojecten sprak me aan”, vertelt Reggy. “En omdat ik zelf ook graag met mijn handen werk, koos ik direct na de middelbare school voor Installatiewerk Zuid-Holland; een opleidingsbedrijf voor de installatiebranche. In 2018 kwam ik bij Kuijpers terecht voor een leer-werktraject. In eerste instantie voor tien weken, maar ik ben niet meer weggegaan.”

Volgens Kees is er wederzijds respect tussen vader en zoon. “Reggy weet dat hij zijn mening kan geven, net als hij dat bij een andere collega zou doen”, stelt Kees. “Tot nu toe gaat dat heel goed.” Toch vindt Reggy het niet altijd makkelijk dat zijn vader hem zó goed kent. “Ook mijn minpunten”, lacht hij. “Daar spreekt hij me gewoon op aan. Natuurlijk leer ik daarvan, maar op het moment zelf is dat wel eens lastig.”

Hecht gezin

Aan de eettafel in Zoetermeer gaat het zelden over werk. “Beide zoons doen aan motorcross op topniveau”, vertelt Kees trots. “Ik ben hun monteur, moeder poetst de helm en zus moedigt aan langs de lijn. We vormen een hecht gezin en zijn Team De Koster in alles wat we doen.”

Zelfstandig worden

Dit jaar hoopt Reggy af te studeren als zelfstandig monteur. “Ik kijk ernaar uit om alles wat ik heb geleerd van mijn vader en andere collega’s in praktijk te brengen, in eigen projecten.”

“Ik hoop dat ie snel beter wordt dan ik”, grapt Kees. “Dan kan ik een stapje terugdoen. Maar zonder gekheid: als ik hem moet loslaten, zal ik vast een traantje laten.”

Bekijk hier onze vacatures of doe de test om te kijken of jij ook bij Kuijpers past.

Ook interessant

social-jaarverslag-2023-small

Jaarverslag: Tevreden medewerkers en tevreden klanten, groei in omzet en winst kenmerken 2023

Lees meer
Nieuws 04 jun 2024
Aukje aan het woord

Inspirerende relatiemiddag en projectbezoek Research & Diagnostiek Centrum ADORE

Lees meer
Nieuws 05 mrt 2024

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details