Referentie overzicht
Utiliteit

Hoofdkantoor VDL Groep, Eindhoven

Prominent aan de snelweg A2/N2 bij Eindhoven is het vernieuwde hoofdkantoor van VDL Groep verrezen. Kuijpers heeft het gebouw (een bestaand én een nieuw deel) voorzien van alle techniek die een moderne kantooromgeving nodig heeft op het gebied van functionaliteit, comfort, uitstraling en duurzaamheid.

In samenwerking met Hurks Bouw en Vastgoedontwikkeling. In 2 fases uitgevoerd.

BIM - Building information modeling Duurzaamheid Smart building Utiliteit

Twee fases

De bouwoperatie’ (waarbij Kuijpers in bouwteam samenwerkt met Bouwbedrijf Hurks) is begonnen in 2016 en is opgeknipt in twee fases: eerst is er – tegen het bestaande kantoor – een nieuw kantoorpand met parkeergarage gerealiseerd. Dit gebouwdeel is in september 2018 opgeleverd, waarna de VDL-medewerkers vanuit de bestaande bouw naar de nieuwbouw verhuisden. Daarna is de renovatie van het bestaande gebouw gestart. Deze fase (meteen de laatste) heeft het bouwteam afgerond in de zomer van 2019. 

Veelzijdigheid in expertises

In zowel fase 1 als fase 2 is Kuijpers verantwoordelijk geweest voor alle installaties en systemen. Het takenpakket bestond, naast de uitvoering, uit advisering, engineering en het ontwerp van alle techniek. Vandaar dat veel disciplines van Kuijpers bij deze opdracht betrokken zijn geweest: Kuijpers Centrale Projecten heeft zorggedragen voor alle werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties en het integrale projectmanagement, Kuijpers Beveiligingssystemen is er geweest voor de brandbeveiliging en de sprinklerinstallatie.

De inbraakbeveiliging is samen met, en onder regie, van VDL Industrial Products aangelegd. Kuijpers Ecopartners heeft geadviseerd over duurzame energieopwekking (de keus viel op toepassing van warmtepompen) en Kuijpers Gebouwautomatisering is verantwoordelijk geweest voor de regeltechniek en het schrijven van software voor het gebouwbeheersysteem.

Ingenieuze verlichting

Projectmanager André de Hond

“Met deze opdracht hebben we ons in alle facetten kunnen vastbijten die er in moderne, gezonde gebouwen toe doen”

 “Vooral dáár waar functionaliteit en uitstraling samenkomen, hebben we onze expertise kunnen tonen. Neem de nieuwe entree: de interieurarchitect ontwikkelde een verlichtingsconcept met ledverlichting en gigantische armaturen. Dit opvallende geheel trakteert bezoekers op een stijlvolle ambiance zodra ze de hoofdingang van VDL binnenstappen. Het monteren van alle techniek kwam voor onze rekening en was verre van standaard. Dankzij de kennis van onze monteurs hebben we de verlichting kunnen aanbrengen zoals de interieurarchitect die heeft bedoeld.”

Ontwerp serverruimte

Ook over ruimtes waar niet iedereen dagelijks komt, bestaat voldoening. Zoals over de nieuwe serverruimte, het kloppende ICT-hart van heel VDL Groep. Kuijpers heeft de ruimte van A tot Z ontworpen, inclusief alle installaties – van klimaatsysteem tot gasblusinstallatie – die nodig zijn om netwerk en apparatuur onder veilige omstandigheden te laten functioneren.

In de zomer van 2019 is de klus geklaard. Sinds die datum beschikt VDL Groep over een vernieuwd hoofdkantoor van in totaal 10.500 vierkante meter en een splinternieuwe parkeergarage van 4.500 vierkante meter. 

Heb je een vraag?

Stel hem gerust aan André.

André de Hond Projectmanager

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details