Referentie overzicht
Utiliteit

Kuijpers houdt Highlite-installaties (goed)gekeurd en in conditie

Het Nederlandse Highlite is in de entertainmentindustrie een mondiale speler. De thuisbasis: Kerkrade, waar het zijn installatieonderhoud al jaren uitbesteedt aan Kuijpers. Niet alleen om alle gebouwgebonden installaties in conditie te houden, maar ook om aan de strenge keuringsverplichtingen te voldoen die de verzekeringsmaatschappij stelt. Want met magazijnen vol kostbare entertainmentapparatuur zijn optimaal werkende gebouwinstallaties cruciaal voor een veilige opslag – en daarmee voor de bedrijfscontinuïteit en klantbediening.

Uitgebreid duurzaamheidsproject: over enkele jaren gasloos

Duurzaamheid Service & exploitatie Utiliteit

Highlite heeft een naam hoog te houden in de entertainmentwereld. Organisatoren van nationale en internationale festivals weten de onderneming al dertig jaar te vinden als ze op zoek zijn naar hoogwaardige apparatuur voor indrukwekkende shows en onvergetelijke performances. Ze kunnen bij Highlite terecht voor podiumverlichting, speakers, mengpanelen en led-schermen. En dat is nog maar een kleine greep uit het totale assortiment. 

Zeventig landen

“We distribueren naar meer dan zeventig landen”, vertelt vice president Patrick Herveille van Highlite. “In Nederland leverden we recent nog via onze klant Stagelight uit Den Bosch bijna alle verlichtingsarmaturen voor het slotconcert van de band Rowwen Hèze.”

Het Zuid-Limburgse hoofdkantoor van Highlite is het kloppende hart van de onderneming. Hier zijn de in- en verkoopafdelingen en de technische dienst gevestigd en vindt grootschalige op- en overslag plaats. Kleinere Highlite-vestigingen (voor verkoop en support) bevinden zich in Engeland, Italië en China.

Onderhoud en keuringen

Patrick is verantwoordelijk voor de staat van de gebouwen van het bedrijf. Hij heeft in die rol veelvuldig contact met Kuijpers dat in Kerkrade al jaren kind aan huis is. De Kuijpers-monteurs onderhouden op de ruim 20.000 vierkante meter tellende locatie alle werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties, het brandbeveiligingssysteem en de sprinklerinstallatie.

Patrick: “Ze houden deze in conditie én zorgen dat alle installaties gekeurd worden conform de eisen van de verzekering.” Het gaat daarbij om bijvoorbeeld de verplichte NEN- en  SCIOS-normen. “Ik hoef daar zelf niet bovenop te zitten. Kuijpers organiseert en regelt dat zelf. De ervaringen leren dat ik er daardoor zorgeloos vanuit kan gaan dat we aan alle keuringsverplichtingen voldoen.”


Familiebedrijf

Aan de basis van dat vertrouwen ligt enerzijds de kwaliteit die Kuijpers levert, anderzijds de persoonlijke connectie. “Kuijpers-projectleider Ivo Felder komt hier al sinds 2007 over de vloer”, illustreert Patrick, “en ook de monteurs zijn al jaren bekende gezichten voor ons. We hebben dus een jarenlange band opgebouwd. Die zorgt ervoor dat de communicatie goed verloopt en dat we precies weten wat we aan elkaar hebben.” Deze factor weegt bij Highlite absoluut mee in het zaken doen, “misschien wel omdat we – net zoals Kuijpers – een familiebedrijf zijn. Hier werken de oprichters en hun kinderen dagelijks mee in het bedrijf; we hechten veel waarde aan principes van harmonie, verbinding, het ‘elkaar kennen’. Dat herkennen we ook in Kuijpers, misschien dat het daardoor zo goed klikt.”

‘Op naar gasloos ondernemen’

Naast het onderhoud en de keuringen vaart Highlite ook op de expertise die Kuijpers op het gebied van duurzaamheid in huis heeft. “Ons doel is om onze hoofdlocatie in Kerkrade gasloos te maken. Om daarin de juiste keuzes te maken, verzochten we Kuijpers begin 2022 ons daarbij te adviseren. Want hoe verduurzamen we op de beste manier? Welke oplossingen zijn voor ons haalbaar? We kunnen wel kiezen voor energiezuinige installaties, maar ik moet zeker weten dat deze ook op het gebied van vermogen, comfort en terugverdientijd interessant zijn.” Om antwoord op deze vragen te geven, deed Kuijpers uitgebreid onderzoek naar de mogelijkheden. Dat resulteerde in een duurzaamheidsadvies met inzicht in concrete oplossingen en beoogde rendementen op korte en lange termijn. Op basis daarvan gaf Patrick groen licht voor het omvangrijke duurzaamheidsproject dat in het najaar van 2022 van start ging:  de complete vervanging van de bestaande gasopwekking door een warmtepompinstallatie. Ook het vernieuwen van de klimaatinstallatie en de implementatie van gebouwautomatisering hoort erbij. Patrick: “Ik verwacht dat de eerste warmtepomp hier begin 2023 draait.”

Neem contact met ons op

Heb je een vraag? Stel hem gerust aan Ivo:

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details