Overzicht

Kuijpers realiseert drie energiecentrales voor Tergooi ziekenhuis

Nieuws 08 okt 2020

In opdracht van Installatiecombinatie Tergooi (BAM Bouw en Techniek en ULC) ontwerpt en realiseert Kuijpers drie energiecentrales voor het nieuwe Tergooi Ziekenhuis in Hilversum. Onlangs is hiervoor het contract ondertekend.

De warmte en koude wordt op een duurzame wijze geleverd door een warmte- en koudeopslagsysteem in de bodem (WKO), twee laag temperatuur warmtepompen, één hoog temperatuur warmtepomp en een droge koeler per energiecentrale. De WKO wordt gebruikt voor seizoensopslag van warmte en koude. In de winter komt er koude vrij die opgeslagen wordt in de bodem om in de zomer het ziekenhuis mee te koelen. De vrijgekomen warmte wordt in de zomer opgeslagen om in de winter het ziekenhuis mee te verwarmen. De hoog temperatuur warmtepomp verzorgt het warmwater van het ziekenhuis. De droge koeler zorgt voor balans in de bodem en bedrijfszekerheid in het systeem. 

Klik hier voor meer projectinformatie.

Het realiseren van duurzame energiecentrales voor ziekenhuizen is voor Kuijpers niet nieuw. Bij het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft realiseerden we in 2015 al een uniek dubbellaags warmte-koudeopslagsysteem. Hiermee is de energiecentrale van het Reinier de Graaf Gasthuis een van de meest duurzame ziekenhuizen in Nederland, gemeten aan de hand van de criteria die MVO Nederland hanteert. 

Op de foto: Mascha van den Heuvel (directeur Kuijpers Ecopartners, het bedrijfsonderdeel binnen Kuijpers dat zich richt op duurzame oplossingen) en Jan Hendrik van Delft (Projectdirecteur Bam Bouw en Techniek)

Mascha van den Heuvel en Jan Hendrik van Delft

Ook interessant

Beeldmerk Koninklijke Kuijpers

Wereldwijde storing in software van Crowdstrike

Lees meer
Nieuws 19 jul 2024
social-jaarverslag-2023-small

Jaarverslag: Tevreden medewerkers en tevreden klanten, groei in omzet en winst kenmerken 2023

Lees meer
Nieuws 04 jun 2024

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details