Provinciehuis Den Haag

Duurzaamheid

Koers 2030

In het Klimaatakkoord is vastgelegd dat de CO2-uitstoot in Nederland per 2030 met 49% verminderd moet zijn ten opzichte van 1990. Omdat de weg hier naartoe veel tussenstappen kent, zijn de daarbij horende wettelijke verplichtingen en duurzame kansen voor veel organisaties lastig te vertalen naar een concreet actieplan. Zie jij dit ook als grote opgave? Met Koers2030 biedt Kuijpers je graag een helder pad in de transitie naar een duurzame toekomst.

Verduurzamen doe je samen – Op weg naar 2030 en verder

Kuijpers is expert op het gebied van duurzame energieopwekkingsinstallaties en collectieve energieopwekking binnen de utiliteit. Als one-stop-duurzaamheidspartner begeleiden we je bij het in kaart brengen van jouw duurzaamheidsambities en stippelen we samen de juiste route uit om vervolgens slim, efficiënt en rendabel toe te werken naar het behalen van jouw duurzaamheidsdoelen.

De route naar 2030 en verder is te verdelen in vier belangrijke stappen:

  1. 1. Inventarisatie

De inventarisatiefase start als laagdrempelige nulmeting. We gaan met je in gesprek en analyseren (bron)data om jouw duurzaamheidsambities, wettelijke verplichtingen en het huidig energieverbruik van jouw totale vastgoedportefeuille inzichtelijk te maken. Ook identificeren we met behulp van energiemonitoring de eerste slimme kansen voor het optimaliseren van jouw gebouwbeheersysteem en leggen we samen randvoorwaarden vast op het gebied van onder meer CO2, BVO, FTE en €/kWh.

  • 2. Wetgeving

Om bij te dragen aan verlaging van de CO2-uitstoot, krijgt jouw organisatie onmiskenbaar te maken met wettelijke verplichtingen. Kuijpers helpt je voldoen aan minimale eisen, certificaten en maatregelen als waardevolle eerste stap in de verduurzaming van je vastgoed en installaties. Door het checken van energiebesparende-maatregelen (EML) en het uitvoeren van maatregelen met een korte terugverdientijd realiseren we de eerste energiereductie. De wettelijke verplichtingen geven ook al een doorkijk naar thema’s als labelverbetering, aardgasloos opereren, CO2-reductieplannen en andere verbeterpunten in energieopwekking op weg naar 2030.

  • 3. Vastgoedtransitie

Kuijpers helpt je bij het ontwikkelen van een visie en routekaart om jouw vastgoed zorgeloos te verduurzamen. In deze fase staan daadwerkelijke aanpassingen centraal en nemen we zowel bouwkundige als installatietechnische oplossingen mee. Denk bijvoorbeeld aan labelverbetering, maatregelen voor energiebesparing, een duurzamere energiecentrale of alternatieve energieopwekking. Zo borgen we dat jouw vastgoed en onze installaties op lange termijn hun waarde behouden.

  • 4. Toekomstscenario’s

De oplossingen rondom wet- en regelgeving zijn een mooie kans om alvast vooruit te kijken naar andere verbeterpunten in energieopwekking. Door nu samen met ons deskundige team na te denken over slimme combinaties, maak jij strategische keuzes die straks direct bijdragen aan het efficiënt en rendabel behalen van jouw duurzaamheidsdoelen. Bijvoorbeeld omdat er binnen afzienbare tijd toch al een renovatie of nieuwbouw gepland staat. Zo kun je onder meer bij ons terecht voor een volledig gasloze energievoorzienig of een stapsgewijze aanpak om jouw gebouw volledig energieneutraal te maken.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Neem gerust contact op met Jaap.

Jaap van Schijndel Sales manager

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details