Controlled Environments
Controlled Environments
Directeur Kuijpers PHF Services
Paul Joosten
[javascript protected email address]
Twitter Linkedin

Controlled Environments

Voor steeds meer branches is een controlled environment een essentieel onderdeel van het bedrijfsproces. Of het nu gaat om organisaties in food, pharma, hightech, research of healthcare: Kuijpers is uw partner in contamination control en de daarbij behorende facilitaire voorzieningen. We zijn betrokken bij de grootste, meest complexe en mooiste werken van Nederland op dit gebied. We zorgen ervoor dat het proces van onze klanten aantoonbaar goed functioneert op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

Kuijpers ontzorgt klanten gedurende het hele proces: we zijn een betrokken partner vanaf de allereerste vraag tot en met haalbaarheidsstudies, advies, ontwerp, realisa­tie, oplevering, on­derhoud en exploita­tie. Ook kunnen wij op gebied van consultancy ondersteuning bieden op kwaliteitscontrole (QC) en kwaliteitsborging(QA) door middel van Kuijpers Quality Services

Ons team van specia­listen beschikt aantoonbaar over multidisciplinaire expertise op het gebied van kriti­sche in­stallaties. Door die expertise, kennis en ervaring benaderen we complexe pro­jecten niet alleen inte­graal, maar vertalen we ook vragen over controlled environ­ments – vanuit werk­tuigbouw, elektra, HVAC, gebouwauto­matisering, bevei­ligingssystemen, cleanrooms, ruw­bouw, clean utilities, beveiliging en meer – naar echte op­lossingen.

Alle functies en voorzieningen voor een ultra-schone, stabiele omgeving blijven optimaal werken. Hoewel de omgevingen sterk variëren (laboratorium, operatiekamer, cleanroom, Centrale Sterilisatie Afdeling), is de doelstelling steeds identiek: er mag onder geen beding een mogelijke verontreiniging de ruimte in of uit. We zorgen in alle stappen van het proces voor een maximale afstemming tussen onze manier van werken en uw bedrijfs- of branche specifieke behoeften.

Prijswinnende projecten

We zijn betrokken bij de meest toonaangevende projecten in de markt. Sommige van deze projecten hebben ook prijzen gewonnen. Zoals de vaccinfabriek van Janssen Biologics in Leiden waar complexe geneesmiddelen en vaccins worden geproduceerd. Zij zijn in 2022 uitgeroepen tot winnaar van de ISPE Facility of the Year Awards in twee categorieën. Klik hier voor meer informatie.

PP4CE

Professional Partners for Cleanrooms ‘PP4CE’ is een strategische alliantie tussen verschillende bedrijven in de (internationale) cleanroommarkt. PP4CE is ontstaan vanuit de gedachte, dat het voor opdrachtgevers van essentieel belang is te kunnen rekenen op betrouwbare partners in het gehele cleanroom bouwproces, van ontwerp tot en met realisatie. 

Elk van de partners speelt een belangrijke rol in het ontwerpen, bouwen, inrichten en onderhouden van turn-key cleanrooms. PP4CE is in staat om (productie) processen te vertalen naar logistieke concepten. De gewenste conditionering wordt vertaald naar de meest effectieve en duurzame technische realisatie. Daarbij zorgt één aanspreekpartner voor de communicatie van en naar de andere partijen.

Bekijk de video voor meer info over PP4CE en de partners. Bij een groot internationaal farmaceutisch concern realiseerden we een 600 m2 grote GMP geclassificeerde cleanroom. Deze is opgebouwd uit drie lagen: een 2e etage met de complete HVAC installatie, een tussen-etage die het kanalenwerk en toegang tot de verlichting en de HEPA filtertechniek herbergt. Op de begane grond de cleanroom met centraal hierin zes RVS laminaire air booths waarin de productie plaatsvindt.


Onze referenties