Controlled Environments
Controlled Environments
Directeur Kuijpers PHF Services
Paul Joosten
[javascript protected email address]
Twitter Linkedin

Controlled Environments

Voor steeds meer branches is een controlled environment een essentieel onderdeel van het bedrijfsproces. Of het nu gaat om de halfgeleiderindustrie, life-science, farmaceutische- en biochemische industrie of medische technologie, de voedingsmiddelenindustrie en toeleveranciers. Kuijpers is voor al deze complexe omgevingen partner in contamination control en de daarbij behorende facilitaire voorzieningen.

We installeren systemen en dragen zorg voor het onderhoud ervan. Daardoor blijven alle functies en voorzieningen voor een ultra-schone, stabiele omgeving optimaal werken. Hoewel al deze omgevingen sterk variëren (laboratorium, operatiekamer, cleanroom, Centrale Sterilisatie Afdeling), is de doelstelling steeds identiek: er mag onder geen beding een mogelijke verontreiniging de ruimte in of uit.We zorgen in alle stappen van het proces voor een maximale afstemming tussen onze manier van werken en uw bedrijfs- of branchespecifieke behoeften.

Stap voor stap naar de beste gecontroleerde ruimte:

 • Stap 1 – ontwerp
  Door gebruik van een Design Qualification sluit het ontwerp optimaal aan bij de verwachtingen van de klant.

 • Stap 2 – realisatie met oog voor detail
  Details bepalen de kwaliteit (en daarmee het succes) van de gecontroleerde ruimte.

 • Stap 3 – commissioning en validatie
  Valideren doen we op basis van Commissioning Based Qualification. Dat betekent dat we vooraf samen met de klant bepalen op basis van welke kwalificaties de gecontroleerde ruimtes getest worden. Deze helderheid zorgt voor een gestroomlijnd proces en een zorgeloos eindproduct.

 • Stap 4 – beheer en onderhoud
  Ook nadat we de gecontroleerde ruimte volgens uw specificaties hebben opgeleverd, blijven we betrokken via beheer en onderhoud. Comfort en veiligheid van uw medewerkers en de directie omgeving zijn daarmee gegarandeerd.

Overweegt u om een cleanroom te bouwen? Bekijk dan hoe Kuijpers dit aanpakt:

Door actief te zijn in verschillende projectgroepen van vakvereniging VCCN blijft onze kennis up to date en werken we met vakgenoten aan nieuwe procedures en richtlijnen. Kuijpers werkt onder andere volgens:

 • NEN-EN-ISO-14644
 • ISPE 2001-2007
 • GMP en GMP-Z & GAMP
 • NEN-EN-ISO 14698
 • Good Engineering Practices (GEP)

Onze referentiesMeer weten?