Overzicht

Veiligheid voorop met beveiligingsadvies op maat

Nieuws 19 okt 2022

‘Ik wist niet dat ik voor safety en security ook bij Kuijpers terecht kan.’ Als ik iemand spreek over mijn werk is de kans groot dat er eerst even fronsend wordt gekeken. Met al onze kennis en ervaring in gebouwgebonden installaties, duurzame procestechniek en controlled environments, zou je beveiligingstechniek bijna vergeten. Maar dat is niet terecht: safety en security zijn twee aandachtsgebieden die grote deskundigheid vereisen en juist de combinatie met andere Kuijpers-disciplines is daarin heel waardevol.

Toen ik eind jaren ’80 startte in de wereld van beveiligingstechniek, waren de risico’s voor opdrachtgevers totaal anders dan nu. Met simpele inbraakinstallaties – nog zonder camera’s – wapenden bedrijven zich destijds tegen ongewenste gasten. Voor bedrading hanteerden we gevarieerde kleurcodes, zodat het boevengilde er geen systeem in zou herkennen.

Tegenwoordig gaat security veel verder dan het tegenhouden van inbrekers die zich met koevoet of kniptang een weg naar binnen proberen te verschaffen. Om ervoor te zorgen dat processen niet worden verstoord en bedrijven optimaal functioneren, sluiten we risico’s uit met toegangscontroles, bewakings-, beveiligings– en detectiesystemen of complete security management systemen.

Aantoonbaar goede installaties

Steeds meer klanten vertrouwen ons dus hun veiligheid toe. En dat vertrouwen maken wij waar door aantoonbaar goede beveiligingsinstallaties te leveren. Bij het Provinciehuis Zuid-Holland en Luchtverkeersleiding Nederland bijvoorbeeld. Daar verzorgden we een grote uitbreiding van de beveiligingssystemen. Hetzelfde gold voor de moderne voerfabriek van Klaremelk, waar we het totale pakket aan gebouwgebonden installaties – inclusief intercom- en camerasystemen, toegangscontrole en brandmeldinstallaties – regelden. En we zijn trots dat onze specialistische kennis wordt herkend door talloze andere instellingen: van ziekenhuizen, musea en onderwijsgebouwen tot productiefaciliteiten, kantoren en overheidsinstellingen. 

Optimaal gebruiksgemak

Hoewel er natuurlijk ook nog organisaties zijn die op het gebied van safety en security simpelweg willen voldoen aan de wettelijke regelgeving, tref ik gelukkig vaker opdrachtgevers die inzien dat een slim beveiligingssysteem écht van toegevoegde waarde is. In hun steeds complexer wordende omgeving houden ze daarmee namelijk niet alleen de ongenode gasten buiten, maar zorgen ze ook voor optimaal gebruiksgemak binnen. Ieder gebouw is uniek en er zijn allerlei oplossingen denkbaar waarop je personen toegang kunt verlenen (of ontzeggen) tot bepaalde zones van een gebouw of bedrijventerrein. Wie dat vakkundig doet, garandeert de veiligheid van medewerkers, klanten, bewoners en bezoekers op een manier die als werkbaar en prettig wordt ervaren. Tegelijkertijd ontzorg je je gebouwbeheerders en facility managers. Win-win noem ik dat. Of nog beter: win-win-win, omdat je je daarmee onderscheidt als positieve, mensgerichte organisatie.

Prachtige wereld

Veiligheid voorop, een prettige werkomgeving, goede communicatie en continuïteit. Het zijn niet alleen uitkomsten van een goed security-systeem, maar ook vier kernwaarden die binnen Kuijpers vanuit het hart komen. Misschien dat ik hier daarom nog steeds zo graag werk. Ben jij zelf trouwens ook een vakman of -vrouw in die prachtige wereld van safety en security en wist je aan het begin van deze blog nog niet dat je daarvoor bij Kuijpers terecht kunt? Frons dan niet langer. We staan te popelen om de veiligheid van onze opdrachtgevers verder te vergroten, samen met jou

Ook interessant

social-jaarverslag-2023-small

Jaarverslag: Tevreden medewerkers en tevreden klanten, groei in omzet en winst kenmerken 2023

Lees meer
Nieuws 04 jun 2024
Aukje aan het woord

Inspirerende relatiemiddag en projectbezoek Research & Diagnostiek Centrum ADORE

Lees meer
Nieuws 05 mrt 2024

Deel dit artikel

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details