Twintig jaar werken voor Regina Coeli

‘You and me go way back’: een uitspraak die aangeeft dat je iemand al lang kent. Die gaat zeker op voor Kuijpers en Language Institute Regina Coeli (bij velen beter bekend als ‘de nonnen van Vught’). Al twintig jaar werken we samen met het instituut. Ook nu, in deze coronatijd. Hoe loopt de samenwerking als je elkaar al zo lang kent? En hoe doe je dat, trainingen geven in een betrouwbare omgeving, in deze tijd?

Erika Verlouw, facilitair manager van Regina Coeli, Frank Immens, commercieel manager bij Kuijpers en Rob van Gerwen, service specialist bij Kuijpers, vertellen met plezier over hun samenwerking. Er klinkt bewondering voor elkaars werk, en wederzijds respect.

Erika: “Voor onze werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties hebben we een langdurig onderhoudscontract bij Kuijpers. Ook waren ze intensief betrokken bij de aanbouw van onze nieuwe vleugel in 2010 en bij de bouw van onze 48 gastenkamers in 2015. Wij leggen de lat heel hoog. We willen onze cursisten het beste bieden en alles is hier ondersteunend aan het leren van een taal. En we vragen ook veel van onze leveranciers. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar Kuijpers beweegt daar goed in mee. We zijn blij met de adviezen en het werk wat ze voor ons doen.”

Vertrouwen

Frank herkent dat. “Als we moeten werken aan de installaties, kunnen we niet zomaar terecht als er cursisten zijn. En dus doen wij ons werk om zes uur ’s ochtends, of in het weekend. We passen ons als technisch dienstverlener graag aan. Zij hebben op hun beurt altijd vertrouwen in onze dienstverlening. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. We communiceren open en transparant met elkaar. Zo kom je ook verder. Onze mensen werken heel graag voor het taleninstituut. Ook als dat om zes uur ‘s ochtends is”, lacht hij.

Partners

Is het opdrachtgever – leverancier, of een partnerschap? “We weten wat we aan elkaar hebben en er kan ook iets gezegd worden als dingen eens niet goed lopen”, vertelt Erika. “We kennen elkaar al zo lang. Dat is fijn, want Kuijpers komt zo pro-actief met adviezen. Dat is wat je wil van een adviseur: gevraagd en ongevraagd adviezen krijgen. Ook nu weer in coronatijd. Prettig, want het was voor ons heel spannend om na drie maanden sluiting weer open te gaan. We willen dat onze cursisten veilig hier kunnen verblijven en daar zorgt Kuijpers mede voor.”

Van een goede adviseur krijg je gevraagd en ongevraagd advies

Klimaatonderzoek

Kuijpers deed de afgelopen tijd onderzoek naar het klimaat en de ventilatie in de gebouwen van Regina Coeli. Rob: “We toetsen de huidige installaties aan de laatste nieuwe adviezen en richtlijnen. We lopen alles na en meten in elke ruimte de mate van verse lucht. Je wilt nu zoveel mogelijk ventileren met buitenlucht, en dus hebben we units die lucht recirculeren afgesloten en de kloktijden van de ventilatie in de toiletten opgeschroefd.”

Erika kreeg ook een rapport met alle bevindingen van het klimaatonderzoek. “Daar staan inzichten in als ‘hoeveel kubieke meter verse lucht zit er in onze kamers en met hoeveel personen mag je daar dan nu zijn om het veilig te houden?’ Dat is informatie waar je wat aan hebt, die nemen we mee in onze regels binnen onze gebouwen.”

Verder verduurzamen

Of dit twintigjarig partnerschap verlengd wordt? Het antwoord op die vraag is eensgezind: zeker. “Het stond al op de planning voor 2020 tot corona roet in het eten gooide, maar volgend jaar gaan we kijken naar hoe we verder kunnen verduurzamen. Zonnepanelen, werken naar een nog beter energielabel; we gaan nog mooie dingen doen.” 

Commercieel manager
Frank Immens
[javascript protected email address]
Linkedin

Gerelateerde referenties