a.s.r meest duurzaam gerenoveerde kantoorgebouw van Nederland

30 juni 2016

Hoofdkantoor verzekeraar a.s.r. officieel geopend.

Kuijpers voerde met Ballast Nedam de 36 maanden durende renovatie uit aan het kantoor van verzekeraar a.s.r. in Utrecht. Het gerenoveerde kantoorgebouw werd eind 2015 opgeleverd en kreeg op woensdag 29 juni het predicaat “Meest duurzaam gerenoveerde kantoor van Nederland”, na de opening door minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem.

Het kantoor van verzekeraar a.s.r. is na een renovatie van 36 maanden eind 2015 opgeleverd. De transformatie naar een van de meest duurzame kantoren in Nederland was hiermee een feit. De renovatie, uitgevoerd door bouwer Ballast Nedam en technisch dienstverlener Kuijpers, was een complex en integraal project, met name omdat het pand werd gerenoveerd terwijl grote delen ervan in gebruik bleven. Het kantoor van a.s.r. is met 85.000 m² één van de grootste kantoorgebouwen in Nederland. Het hernieuwde kantoor telt 2.800 werkplekken voor 4.000 fte’s.

a.s.r. had de ambitie om het verouderde kantoorgebouw uit 1974 zo te renoveren dat aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid voldaan zou worden. Dat is gelukt, aldus Fiona van ’t Hullenaar (directeur Business Support a.s.r.): “Het meest trots ben ik op de energiebesparing die we bereikt hebben. We gebruiken nu 56% minder energie dan in het oude pand. We zijn van energielabel G naar energielabel A++ gegaan.”

Kuijpers verving alle technische installaties door moderne, energiezuinige apparatuur zoals een warmte-koudeopslaginstallatie, een duurzame energievoorziening met zwakstroom- en elektrotechnische installaties en klimaatplafonds met sprinklerinstallaties.

Tijdens de officiële opening door minister Jeroen Dijsselbloem op woensdag 29 juni werd bekend dat a.s.r een deel van de besparingen in Utrechtse scholen wil stoppen, die goede plannen hebben om hun duurzaamheid te vergroten. Ook ontving a.s.r de titel “Meest duurzaam gerenoveerde kantoorpand van Nederland”, uitgereikt door BREEAM-NL.

Ga terug