Kuijpers twee keer vertegenwoordigd tijdens Dutch Design Week

30 oktober 2017

De Dutch Design Week in Eindhoven zit er weer op. Dit jaar is Kuijpers voor het eerst vertegenwoordigd. Twee keer zelfs. En daar zijn we dan ook behoorlijk trots op!


Enerzijds met de renovatie en verduurzaming van de Stadhuistoren van de gemeente Eindhoven. In combinatie met het consortium !MPULS hebben we een krachtvoersessie georganiseerd over de integratie van zonne-energie in de gebouwde omgeving. Door middel van verschillende lezingen en pitches zijn de aanwezigen samen op zoek gegaan naar slimme zonne-energie toepassingen op weg naar een energieneutraal Eindhoven. Lees meer over krachtvoer op www.impulsgeeftenergie.nl


Anderzijds stond op het Stadhuisplein ook de eerste versie van de geveltegel die Studio Solarix heeft ontwikkeld in samenwerking met o.a. Kuijpers, SCX Solar en de Spark Campus. Vorig jaar won Studio Solarix de Solar Design Award op de Dutch Design Week en dit jaar toonden zij hun eerste collectie energie opwekkende designpanelen.

Reinier Bosch: “De kern van dutch design gaat over ‘verder kijken’. Steden bestaan uit vierkante kilometers gevel en een groot energievraagstuk. Dat inspireerde ons als kunstenaar en architect om verder te kijken. Een gevel kan je veel meer bieden dan alleen maar een strak oppervlak. Waarom zonnepanelen verstoppen op daken, als je gebouwen tot bloei kunt laten komen?”

Foto: Marielle van Uitert

Ga terug