Kuijpers relatiebijeenkomst in Rijksmuseum

23 november 2018

Als eerste museum ter wereld ontving het Rijksmuseum vorig jaar een BREEAM-NL In-Use duurzaamheidscertificaat met een Excellent-beoordeling. Dit is de een na hoogste te behalen score. Het Rijksmuseum is daarmee het eerste museum ter wereld dat vier sterren voor duurzaamheid ontvangt. Een prachtige prestatie in de culturele sector. Kuijpers is trots hieraan bijgedragen te hebben.

Doel van BREEAM-NL In-Use is om bestaande gebouwen continu te verbeteren. Het Rijksmuseum scoort bijzonder hoog op het beheer van water, energie en afval. Ook het onderhoudsniveau van het gebouw en de installaties zijn positief beoordeeld. 

Het Rijksmuseum en Kuijpers hebben een langdurige samenwerking. Eerst als bouwpartners tijdens de renovatie en sinds een aantal jaren als onderhoudspartner. Vanuit de ervaringen binnen deze samenwerking zijn gezamenlijk duurzaamheidsdoelstellingen bepaald, waarvan er inmiddels een aantal zijn gerealiseerd.

Op 22 november organiseerde Kuijpers een relatiebijeenkomst in het Rijksmuseum. Karen Keeman, hoofd Facilitair Bedrijf Rijksmuseum en Brique Sibbing Technisch begeleider Rijksmuseum, namen onze gasten mee in de ambitie van het Rijksmuseum en welke stappen werden genomen om het eerste museum ter wereld met 4-sterren voor duurzaamheid te worden.

Gerrit Engberts, contractbeheerder van het Rijksmuseum en Ramon Dekker, energiemonitoringsspecialist van Kuijpers, vertelden meer over de energiespiegel en het proces van schaduwmonitoring naar de complete ombouw van de warmtekoudeopslag (wko). Een omvangrijk en spannend traject tijdens de doorgaande bedrijfsvoering van het Rijksmuseum. Tijdens een rondgang langs de techniek konden onze gasten deze ‘echte oplossing’ zelf bekijken.

We kijken terug op een geslaagde middag en danken het Rijksmuseum voor hun gastvrijheid.

Ga terug