Sportcampus Zuiderpark opgeleverd

6 maart 2017

De locatie van het oude ADO Den Haag stadion heeft weer een sportieve bestemming. Op maandag 6 maart is de nieuwbouw van Sportcampus Zuiderpark opgeleverd. Kuijpers realiseerde in samenwerking met Ballast Nedam een nieuw sportcomplex waar sport, bewegen en onderwijs samenkomen. Het iconische gebouw, met een vloeroppervlak van maar liefst 30.000 m2 werd gebouwd in opdracht van Gemeente Den Haag, De Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan.

De Sportcampus is een topsporthal met ruim 3300 tribuneplaatsen, een beachhal, een turnhal, een danszaal, een dojo, twee breedtesporthallen, vier gymzalen, collegezalen en diverse project- en onderzoeksruimten.

Sportcampus Zuiderpark wordt voor De Haagse Hogeschool de thuisbasis voor de opleidingen HALO (lerarenopleiding), Sportkunde en de Engelstalige opleiding International Sport Management. De opleiding Bewegingstechnologie opent er een tweede lab-omgeving. De MBO studenten in het derde en vierde jaar van de opleiding Sport- en bewegingscoördinator (niveau 4) van ROC Mondriaan maken ook gebruik van de onderwijsfaciliteiten in Sportcampus Zuiderpark.

Iconisch ontwerp

De Sportcampus moet uiterst functioneel zijn, professionaliteit uitstralen én mensen inspireren het beste uit zichzelf te halen. Het gebouw heeft een ronde gevel die is bekleed met prefab betonnen sierelementen. Daarboven kwam een in hoogte en diepte variërende luifel met roestvrijstalen shingles. Heel fraai, maar zeer bewerkelijk.

Duurzaam

Het ontwerp van het gebouw heeft veel duurzame elementen. De energievoorziening maakt bijvoorbeeld gebruik van een systeem met warmte-koudeopslag. Op het dak liggen 1.000 zonnepanelen en de overgebleven ruimte is bekleed met sedum. Dit verkleint de CO2-footprint. De isolatie-eisen waren ook hoogwaardig. Het resultaat is een prachtig sportcomplex dat ruimte biedt voor de toekomst.

Foto van binnenkant Sportcampus Zuiderpark
Ga terug